Undskyldninger som selvstændig og introvert. Er introvert en diagnose

Min mand mener, at jeg forsøger at finde på undskyldninger som selvstændig

Kære Jane,

Allerførst vil jeg gerne sige tak.

Jeg læste din gratis e-bog “Introvert & selvstændig” i sidste uge, og så mange brikker faldt på pladsUndskyldninger som selvstændig og introvert. Spørgsmål til brevkasse Business by YOU.
inden i mig.

Jeg har opdaget, at jeg er langt mere introvert, end jeg var klar over.

Den erkendelse har også givet mig nogle andre erkendelser i forhold til nogle af de ting,
jeg “bokser” med i min forretning.

Det er for eksempel blevet meget tydeligt for mig, at jeg skal blive bedre til at passe på mig selv.

Frem for at knokle på, når jeg er træt, skal jeg give mig selv lov til at samle ny energi.

Samtidig har jeg nu fået mere øje på alle mine styrker frem for kun at fokusere på alt det, som jeg ikke er så god til.

Så på mange måder er alt godt, men så alligevel ikke.

For jeg blev så utrolig glad og lettet over pludselig at føle mig genkendt i din e-bog, at jeg blev nødt til at dele det med min mand.

Jeg fortalte ham begejstret om alle de nye erkendelser, jeg har fået og hvordan brikkerne pludselig er faldet på plads for mig. Helt naivt troede jeg, at han ville dele begejstringen med mig og glæde sig sammen med mig.

I stedet for blev jeg mødt med en masse skepsis og undren over, at “alting skal diagnosticeres i disse dage” og om det ikke bare handler om, at jeg forsøger at finde undskyldninger som selvstændig. Altså undskyldninger for hvorfor jeg blandt andet oplever, at det er svært at opsøge og være del af netværk som selvstændig. Hvorfor jeg nemt kan blive fyldt i mit hoved og føle mig overvældet. Samt min holden sig tilbage i forhold til at fortælle andre om min forretning m.m.. (Måske skal jeg lige nævne, at e-bogen har gjort det tydelig for mig, at min mand modsat mig er meget ekstrovert.)

Jeg blev meget overrasket over hans reaktion og skepsis. Det fjernede hurtigt noget af den glæde, jeg netop havde fået ved at læse e-bogen. På en eller anden måde fik det mig til at føle mig forkert.

Det her er måske ikke så meget et spørgsmål til din brevkasse.

Jeg havde bare brug for at skrive til dig om min oplevelse, da den fylder meget hos mig.

De kærligste hilsner
Annemarie


Kære Annemarie,

Tak for din deling med mig.

Jeg er glad for, at du kan bruge e-bogen og er blevet klogere på dig selv og din introverthed.

Lad mig starte med at sige:

Du er ikke forkert.

Lad være med at føle dig forkert.

Og hold for din egen skyld endelig fast i dine nye erkendelser.

For de kommer på sigt til at at blive en stor fordel i din forretning.

Med de nye erkendelser du har fået, vil du fx kunne arbejde bevidst med introverte metoder til at skabe synlighed som selvstændig. Du vil kunne opsøge viden om, hvordan du bedst kan indgå i relationer og sociale sammenhænge, så du føler dig godt tilpas.

På den måde kan du få skabt nogle gode rammer i din forretning, som passer til dig. Og jo bedre rammer man har, jo bedre trives man, og jo bedre resultater skaber man. Det hænger sammen.

Jeg mener derfor ikke, at du på nogen måde forsøger at finde på undskyldninger som selvstændig. Det handler mere om i hvilke rammer, du trives bedst.

 

At være introvert er ikke en diagnose

I forhold til din mands skepsis så er det naturligt som menneske bedre at kunne forholde sig til ting, som vi kan genkende hos os selv. Derfor kan vi komme til at reagere lidt ‘hårdt’, når vi bliver præsenteret for noget, vi ikke selv helt forstår eller kan spejle os i.

Men lad mig slå fast at dét at være introvert ikke er en diagnose. Det handler ikke om, at du fejler noget, som skal behandles eller kureres.

Det handler i stedet om biologien bag det introverte og ekstroverte temperament. Hvilket du kan læse meget mere om i dette blogindlæg.

Du er født med et introvert temiperament, og dette temperament vil ikke forandre sig i løbet af dit liv. I nogle sammenhænge vil dit introverte temperament træde mere frem end i andre. Men når alt kommer til at alt, så er du introvert og vil altid være det.

Man anslår faktisk i dag, at helt op mod 40-50 % af befolkningen er født med et introvert temperament. Hvilket på mange måder giver god mening i forhold til at skabe balance. Hvor de ekstroverte er udfarende og handler hurtigt, er de introverte mere tilbageholdende og reflekterende. På den måde bliver der både handlet og tænkt sådan meget firkantet sagt. Og det er der brug for i verden.

 

De biologiske forskelle på introverthed og ekstroverthed

Rent biologisk er der forskel på, hvilken vej blodet kører rundt i vores hjerner alt efter, om vi er introverte eller ekstroverte. Det betyder bl.a., at du som introvert trækker på din langtidshukommelse. Desuden er dine sanser altid på arbejde, ligesom du har en stor indre aktivitet i din hjerne. Det kan du ikke lave om på. Heller ikke selv om du forsøger. Du kan højst forsøge at lade som om, at du er en anden, end den du i virkeligheden er.

En af de største forskelle på at være introvert og ekstrovert er vores indre spændingsniveau samt måden vi får og bruger energi. Du kan sammenligne dig selv med et genopladeligt batteri, mens din mand kan se sig selv om et solcelleanlæg.

Måske skal du prøve at se, om du kan forklare din mand denne sammenhæng. Så han kan se sig selv og sin måde at være på i sammenligning med din.

Jeg tænker, at jo mere han får øjnene op for, hvordan han selv er og reagerer i forskellige situationer, jo bedre vil han kunne forstå din måde at være og reagere på.

For det handler jo på ingen måde om, at det ene temperament er mere rigtig end det andet. Det handler om, at jo mere bevidst man selv bliver om sit eget temperament, jo bedre rammer kan man skabe for sit liv – og sin forretning i dit tilfælde.

For mange introverte fungerer det rigtig godt at basere en stor del af sin forretning på online aktiviteter. Har du lyst til at læse mere om det, er du velkommen til at se nærmere på min gratis guide med 10 trin til at skabe en god online forretning som introvert.

Jeg håber, at du kunne bruge mit svar til noget. Og husk – du er præcis, som du skal være.

Held og lykke med at blive endnu klogere på din introverthed, så du kan bruge den til din fordel.

Kh Jane