Prøv at ændre små vaner i din business og skab nye resultater

Hvad har paptallerkener med din business at gøre?

Lav små ændringer i din virksomhed og skab nye resultaterSom selvstændig får man ofte rådet: Gør noget andet end du plejer. Og det er på mange måder et rigtig godt råd. For ved at man indimellem gør noget helt andet, end man plejer, skaber man nye betingelser for sin kreativitet, som munder ud i nye ideer og er med til at skabe nogle andre resultater, end man plejer at skabe.

Det ligger dog ikke altid lige for at pege på, hvad det “andet” er, som man skal gøre anderledes. Og det betyder, at mange ofte kommer til at gøre det til et større projekt, end det behøver at være.

At gøre noget andet, end du plejer, behøver jo ikke at betyde, at du skal ændre hele din måde at drive din business på. Det kan sagtens handle om blot at forandre nogle af de små vaner og handlemønstre, du har, og som du egentlig ikke har lagt de store tanker i eller stillet spørgsmålstegn ved tidligere.

Paptallerkener og en bæver på skateboard
Jeg vil gerne fortælle om et lille eksempel – ikke fra min egen business, men i stedet hjemme fra mit familieliv med tre børn.

Eksemplet handler om en mikroskopisk ændring en enkelt dag til aftensmad, som gjorde det måltid meget anderledes fra mange andre hverdagsmåltider. Og som ikke mindst blev en vigtig læring for mig i forhold til det her med en gang imellem at gøre noget andet, end du plejer.

Historien lyder…
At alle vores børnetallerkener var i opvaskemaskinen, da vi skulle spise aftensmad. Jeg valgte derfor at anrette børnenes mad på nogle paptallerkener med dyremotiver, som vi havde i overskud fra en børnefødselsdag.

For mig var det umiddelbart bare en nem løsning, for børnene viste det sig at blive en helt ny oplevelse!

For knap nåede de ind til spisebordet, før den første kommentar lød fra min ældste datter “Hvor ser maden bare god ud i dag, mor” (og her skal det måske nævnes, at det ikke var det store gourmetmåltid, jeg havde anrettet på deres tallerkener, men nogle gulerodsstave, agurkstænger, ærter m.m., som det så ofte er sket før).

Og i hælene på storesøster fulgte lillesøster, som også straks udbrød “Hvor er det bare lækkert mad i dag” og dernæst glad og fornøjet satte sig på sin plads.

Da alle sad ved bordet, gik snakken lystigt om de her dyremotiver på tallerkenerne. Signe havde en bæver på sin tallerken, og det tog lidt tid at finde ud af, om den stod på skateboard eller blot sad på sin hale. Og hvad med lillebrors tallerken, hvilket dyr havde han fået, og kunne han selv kende det? (han er 2 år og ved at øve sig i at kende forskel på dyr)

Kort opsummeret blev det på mange måder et anderledes måltid. Maden blev langt mere indbydende for ungerne udelukkende på grund af paptallerkenerne med dyremotiver. Og måltidet blev fuld af liv og snak om alle de her dyr, hvor de lever, og hvad deres kendetegn er. Stemningen var fantastisk under hele måltidet – og alt dette udelukkende på grund af tallerkenerne!!!

Denne lille oplevelse fra mit eget hverdagsliv er et rigtig fint eksempel på, at der kan findes guld i selv meget små tiltag og ændringer. Der kan komme nogle rigtig gode oplevelser og meget glæde ud af at gøre noget andet, end man plejer. At ændre de ting, man normalt ikke sætter spørgsmålstegn ved eller tænker over.

Jeg kan lige så godt indrømme det, havde alle børnetallerkenerne ikke været i opvaskemaskinen, havde jeg ikke dækket med paptallerkenerne… men fremadrettet vil jeg til gengæld prøve at tænke over små ændringer i den daglige rutine, som kan gøre en forskel. Og det samme i forhold til mine virksomheder.

Hvad kan du gøre?
Så prøv at tænk over, hvor i dit liv og din forretning, at du kan gøre noget andet, end du plejer og se, hvad det fører med sig af ny energi, kreativitet, ideer, stemning og resultater.

Og husk – som mit eksempel meget tydeligt illustrerer – det behøver ikke være de store vilde ændringer, de helt små kan også gøre en stor forskel.

Så måske:

– kan du sætte dig og arbejde et andet sted, end du plejer?

– kan du gå en tur på et tidspunkt i løbet af dagen, hvor du normalt ikke går en tur?

– kan du ændre en lille smule i dine rutiner, og se om det gør en forskel?

– kan du prøve at bruge et andet medie til at formidle i, end du plejer?

– kan du…?

Det kan være alt muligt, og faktisk er det kun fantasien, som sætter grænser.

God fornøjelse.

Kh Jane

Skriv en kommentar