Er en 15 timers arbejdsuge lykken for dig?

Er en 15 timers arbejdsuge lykken for dig?

Jeg oplever, at det er blevet meget moderne især som kvinde med selvstændig virksomhed at gå efter en arbejdsuge på så få timer som muligt, så der er masser af tid til at lade op og tage sig af sig selv.

Nogen stræber efter kun at arbejde 2-3 dage om ugen, andre stræber efter en arbejdsuge på 15 timer fordelt på alle ugens hverdage, og andre holder på, at aften- og weekendarbejde er bandlyst.

Jeg siger ikke, at det er lykken at arbejde en vis legemsdel ud af bukserne og aldrig holde fri. Men modsat tror jeg heller ikke på, at en kort arbejdsuge på max 15 timer er lykken for ALLE kvinder med selvstændig virksomhed, fordi det fungerer for nogen.

Jeg tror derimod på, at vi alle hver især skal afprøve, hvad der fungerer bedst for os og blive enige om, at der ikke er en one fits all-model, som passer til alle.

Netop dét at jeg selv kan planlægge min arbejdsuge og antallet af arbejdstimer er noget af det, jeg ELSKER allermest ved at være selvstændig modsat livet som lønmodtager. Her skulle jeg partout bruge et vist antal timer på kontoret bare fordi at… det skulle jeg!

Jeg nyder at være sluppet ud af den ufleksible form, og derfor er det ikke vigtigt for mig, om timeantallet hedder 15 eller 25 eller 35 i min business på en uge, så længe at jeg er i flow og har energien til det. Samtidig har jeg nu også muligheden for at sætte tempoet ned og tage en kort uge, hvis behovet er der enten for mig eller mine børn.

Min pointe med dette blogindlæg er, at vi skal passe på med at sammenligne os med alle de andre og tro, at deres måde at drive deres business på nødvendigvis også giver mening for os. I stedet er det vigtigt, at vi hver især mærker efter, hvad der fungerer for os, og så planlægger vores arbejdstid og -uge ud fra det.

Så prøv at overvej og ikke mindst afprøv:

* Hvordan ser den optimale arbejdsuge ud for dig?
* Er det vigtigt, at du har et specifikt timeantal på, for at du enten ikke arbejder for meget eller modsat ikke når det, du skal?
* Hvad er frihed for dig i forhold til din arbejdsuge og timeantal?
* Hvad vil du have ud af den tid, hvor du ikke arbejder? Dvs. hvad betyder det for resten af dit liv, at du fx kun arbejder 15 timer eller modsat arbejder 40 timer om ugen?

Dine svar er en god rettesnor for, hvordan du skal tilrettelægge din arbejdsuge(r), så du får den frihed, ro og mulighed for vækst i din business, som du drømmer om. Men husk det allervigtigste er at prøve det af – måske finder du ud af, at du faktisk bliver mere stresset over at have fastlagte arbejdstidspunkter end flydende eller modsat.

Jeg håber, du får en fantastisk arbejdsuge planlagt præcis ud fra dig og dine behov.

Kh Jane

Skriv en kommentar