Mærk efter hvad du har energi på og skab fede resultater

Mærk efter hvad du har energi på og skab de fede resultater!

blomst“Det kræver sindssyg hårdt arbejde at være selvstændig, og du skal være heldig, hvis du kan tjene nok til en fornuftig indkomst.”

Er du også blevet mødt af holdninger som denne eller lignende i dit møde med livet som selvstændig?

Det er jeg.

Utallige gange.

Og jeg har ladet mig skræmme og udsat min beslutning om at springe ud som selvstændig blandt andet af denne grund.

For som mor til 3 børn i alderen 2-8 år og gift med min skønne mand, så skal jeg jo også være mor og hustru. Og jeg vil gerne være en af den slags, som ikke kun er til stede fysisk, men også mentalt i samværet med min familie. Men kan man det, nu hvor man konstant får tudet ørerne fulde af, hvor mange timer du skal arbejde som selvstændig – og at det er alt andet end et 8-16 job?

Ja, man kan.

Det har jeg heldigvis fundet ud af. Der er nemlig lige så mange måder at være selvstændig på, som der er politiske standpunkter og måder at opdrage børn på. Og du – og jeg – skal finde den måde at være selvstændig på, som giver mening for os.

Min måde er ikke at knokle fra 24-7 alle ugens dage. For så brænder jeg ud. Og så får jeg dårlig samvittighed over for min familie. Og over for mig selv.

Jeg får heller ikke gode idéer. Og mit klarsyn forsvinder fuldstændig, så jeg til sidst ikke aner, hvilket mål det er, jeg knokler hen imod at nå.

Da jeg slap mit liv som lønmodtager – et liv, der i den grad drænede mig for energi – lovede jeg mig selv, at jeg skulle arbejde hen imod at skabe et liv som selvstændig, der var sjovt, motiverende, udfordrende og alt andet end kedelig.

Jeg lovede mig selv, at jeg løbende skulle sætte tid af til at drømme om fremtiden og sætte nye mål. Og ikke mindst mærke efter om jeg og min business er på rette vej.

Det tror jeg nemlig på er hulens vigtigt – og langt vigtigere, end om du arbejder 5,9 eller 13 timer i døgnet. I min verden er det nemlig ikke antallet af timer, som afgør, om du får succes eller ej. Det er din evne til at stille skarpt på, i hvilken retning du skal på nuværende tidspunkt frem for at løbe rundt som en hovedløs høne efter mål, som ikke længere er relevante eller interessante for dig.

For på den måde fastholder du din motivation. Og din arbejdsglæde og dit flow. Og din kreativitet og evne til at flytte dig.

Det er her, du skaber de fede resultater for både dig og dine kunder. Altså de fede resultater, som skaber den indtægt, du skal leve af!

Det er vigtigt at huske på, at det ikke altid er sådan, at de mål vi satte os for 6 måneder siden stadig giver mening 6 måneder senere. Nogen gange går livet nemlig stærkt, og der kan være sket noget i enten din business eller i din privatsfære, som betyder, at du har rykket dig, fået nye muligheder eller ganske enkelt bare har lyst til eller behov for at søge nye veje og nye mål.

Men det opdager du jo ikke, hvis du ikke stopper op. Hvis du ikke sætter tid af til at mærke efter, men bare bliver ved og ved og ved med at gøre det, du hele tiden har gjort, indtil din krop støjer så meget, at du bliver nødt til at stoppe op – og måske for sent?

Så mærk efter hvad det er, du har energi på, så det er sjovt at være dig og have din business.
Du er jo netop den allervigtigste brik i din business.

Med ønsket om en energifyldt dag med flow
Kh Jane

Ps: Jeg tror i øvrigt heller ikke på, at det er lykken at have et specifikt timeantal, man SKAL holde sig inden for HVER uge. Det kan du læse mere om i dette blogindlæg “Er en 15 timers arbejdsuge lykken for dig?”