Kender du dine mål og hvorfor de er vigtige for dig?

Hvad kan du lære af en mexicansk fisker?

Hvilke mål jagter du som soloselvstændig? Skab din forretning ud fra dine drømme og mål. Business by YOU

Er du bevidst om, hvad du drømmer om inderst inde? Kender du dine værdier – og ved du egentlig, hvad der er det vigtigste for dig i dit liv og din virksomhed? Jeg vil gerne dele en historie om en mexicansk fisker og en amerikansk forretningsmand med dig. Måske har du læst eller hørt den før. Det bliver den dog ikke dårligere af, da dens morale er så fin – især når man lever af at være selvstændig.

Historien lyder sådan her:

– En amerikansk forretningsmand var på ferie og stod på en mole i en mindre mexicansk landsby, da en lille båd med kun én fisker ombord lagde til kaj.

I fiskerens båd var der flere store gul-finnede tun. Amerikaneren roste mexicaneren for kvaliteten af hans fisk og spurgte, hvor lang det det havde taget fiskeren at fange dem.

Mexicaneren svarede: “Kun et lille stykke tid”.

Så spurgte amerikaneren: “Hvorfor bliver du ikke længere tid på havet og fanger flere fisk?”

Hertil svarede mexicaneren, at han havde fisk nok til at brødføde sin families behov her og nu. Det fik amerikaneren til at spørge fiskeren, hvad han så brugte resten af dagen til?

Den mexicanske fisker svarede: “Jeg sover længe, fisker, leger med mine børn, holder siesta med min kone, slentrer en tur til byen hver aften og får et glas vin og spiller guitar med mine venner. Jeg har et godt liv, senor.”

Amerikaneren svarede selvhøjtideligt: “Jeg har en MBA fra Harvard University og kan hjælpe dig. Du skulle bruge noget mere tid på at fiske, og med den øgede indtjening kan du så købe en større båd. Med profitten fra den større båd kan du købe flere både, og til sidst vil du have en mindre flåde af fiskerbåde.”

Amerikaneren fortsatte: “I stedet for at sælge din fangst til en mellemmand sælger du så direkte til fiskefabrikken, og i sidste ende åbner du så din egen fiskefabrik, hvor du pakker fisk på dåser og sælger til forhandlerne. Du kan så kontrollere både produkt, forarbejdelse og distribution. Du bliver nødt til at forlade den lille fiskerby her og flytte til Mexico City, så til Los Angeles og til sidst til New York, hvorfra du vil lede og styre din fiskekoncern.”

Den mexicanske fisker spurgte: “Jamen senor, hvor lang tid vil det tage?”

Hertil svarede amerikaneren: “15-20 år.”

“Og hvad så?”, spurgte mexicaneren.

Amerikaneren grinte og sagde: “Jamen, det er jo det bedste af det hele. Når tiden er inde, vil du børsnotere dit selskab og sælge dine aktier. Du vil blive meget rig – ja, du vil tjene millioner!”

“Millioner, senor?”, svarede den mexicanske fisker, “og hvad sker der så?”

Amerikaneren svarede stolt: “Så ville du trække dig tilbage. Flytte til en lille hyggelig landsby ved kysten, hvor du kan sove længe, fiske lidt, lege med dine børn, holde siesta med din kone, slentre en tur ind til byen om aftenen og drikke vin og spille guitar med dine venner.”

——————————————————————————————————————–

Fantastisk historie, ikk’?

Historien er en rammende og smuk fortælling om, hvor vigtigt det er, at vi hver især lytter til, hvad vi gerne vil. Ikke hvad andre mener, at vi skal gøre.

Og at vi er bevidste om, hvorfor vi gør, som vi gør – og hvorfor vi prioriterer, som vi gør.

At vi er bevidste om, hvad der er vores mål og ikke andres mål.

Og ikke mindst hvorfor vi jagter vores mål.

For ellers er det bare tomme mål…

Og tomme mål bliver sjældent til meningsfuld succes for os.

Tværtimod.

Dine mål skal støtte op om det liv, du elsker at leve

Når man er selvstændig, skal man løbende træffe en masse beslutninger og valg. Det kan til tider være en svær proces, og man kan komme til at tro, at det som andre vælger og mener, også er det rigtige for én selv.

Men det hjælper ikke at jagte et mål om et stort forretningsimperium med mange mennesker involveret, hvis man i virkeligheden mere drømmer om et stille og enkelt liv med masser af frihed og tid til familien.

Og visa versa.

For så mister man sig selv undervejs.

Det vigtigste mål med din forretning er at støtte op om det liv, du elsker at leve. Ikke ikke andres tanker, idéer, værdier, normer og forventninger.

For det er, når du lever det liv, du elsker at leve, at du oplever ægte glæde, mening og værdi i dit liv.

Amen! 🙂

Så…

Vær bevidst om at kende dine vigtigste værdier. Og træf derefter dine valg og beslutninger ud fra dem.

Det er vejen til at skabe en virksomhed fuld af mening og værdi for dig.

Skriv en kommentar