Jeg var flov og introvert. Rådgivning selvstændige introverte

Jeg var flov over at være introvert

Stå ved din introverthed og brug dine introverte styrker. Rådgivning introverte selvstændige Business by YOUSom ansat løste jeg mine opgaver som en introvert, men fik besked på at være som en ekstrovert. Og det fungerede bare ikke, hvilket gjorde mig flov og fik mig til at føle, at jeg ikke ‘slog til’. Men dengang var jeg heller ikke bevidst om styrken i at være introvert. Det er jeg heldigvis i dag – og det håber jeg også, at du er. Ellers vil jeg med dette blogindlæg opfordre til dig at blive det .

Inden jeg blev selvstændig, har jeg gennem mange år arbejdet med kommunikation og markedsføring i både privat og offentligt regi.

Et af disse job var som kommunikationskonsulent i en større offentlig organisation. I lange perioder sad jeg alene på kommunikationsposten. Det var derfor mig, som skulle opsøge historier og formidle dem efterfølgende.

Eftersom jeg er introvert, var min primære måde at løse disse opgaver altid at sende en føler ud i organisationen via mail.

Og herefter mødes med dem ansigt til ansigt og interviewe dem.

Jeg fik etableret rigtig mange fine kontakter på denne måde, som jeg havde glæde af i al den tid, jeg var ansat.

Meeennn det var ikke den ‘rigtige’ måde…

Men det var ikke den rigtige måde – ifølge direktøren.

Derfor fik jeg at vide, at jeg skulle være mere opsøgende ude i organisationen. Han ville gerne have, at jeg gik noget mere rundt på gangene og ‘snuste historier op’.

Jeg var i 20’erne på dette tidspunkt og faktisk ret sårbar i forhold til denne kritik. Jeg var ‘den pæne pige’, som ønskede at gøre mit arbejde godt. Jeg var aldrig bagud i forhold til deadlines på artikler og øvrige historier. Men alligevel gjorde jeg det tydeligvis ikke godt nok (eller sådan følte jeg det i hvert fald på dette tidspunkt).

Så kritikken betød, at jeg gik tilbage til mit skrivebord og fandt den store hammer frem. Den bankede jeg mig selv utallige gange med i hovedet, mens jeg bebrejdede mig selv, at jeg ikke gik mere rundt ude på gangene i organisationen.

Jeg følte mig flov over, at jeg ikke gjorde det godt nok.

Og lovede mig selv at lave om på det.

Lovede mig selv at blive mere opsøgende.

Men jeg hadede det!

Jeg forstod mig virkelig ikke på at gå rundt på må og få i organisationen og få folk i tale ud af det blå. Så ofte fik jeg bare gået en tur… – eller jeg kom tilbage på min pind med nogle halvkiksede samtaler som resultat.

Så der gik ikke længe, inden jeg (med halvdårlig samvittighed) atter var opsøgende via mail, da det gav mig langt flere historier på blokken.

Jeg var jo bare introvert

I dag ville jeg have tacklet denne situation på en helt anden måde.

For i dag ved jeg, at jeg er introvert.

Og med den viden giver det jo sig selv, at jeg hellere ville skabe kontakt med folk via mail.

For så vidste jeg, at jeg havde en aftale med folk. At de havde tid og lyst til at snakke med mig. Og ikke mindst, at jeg ikke forstyrrede dem i andre vigtige opgaver.

Samtidig kunne jeg forberede mig, og jeg risikerede ikke, at min hjerne gik i sort og ikke kunne finde de rigtige ord, når jeg stod foran fremmede mennesker og skulle small-talke (hvilket i øvrigt er en frygt, de fleste introverte kender til).

Du er god nok

Jeg deler denne historie med dig, fordi jeg ved, at mange introverte oplever de samme følelser, som jeg gjorde.

En følelse af ikke at gøre tingene på den ‘rigtige og accepterede’ måde, som man høster anerkendelse for.

Og disse følelser og erfaringer tager mange introverte også med sig over i livet som selvstændig.

Derfor føler de sig forkerte, når de får tudet ørerne fulde af gode råd om, hvordan de får succes med deres forretning. Og disse råd bare på alle måder strider imod den person, de er, og den måde de ønsker at skabe kontakt med andre mennesker på.

Noget af det nemmeste her i verden er at føle sig forkert og føle, at man ikke er, som man skal være. Det kræver vedvarende fokus at arbejde med disse tanker og følelser, så man hviler i den person, man er.

Og så man tør gå ud i verden og bare være sig selv.

Hvis du indimellem oplever, at det er svært, så mind dig selv om, at der ikke kun findes en gylden vej til den succes, du drømmer om.

Der findes mange.

Og det vigtigste er, at du finder den vej, som er den rigtige for dig i forhold til den person, du er.

Den vej hvor du kan bruge dine styrker og skabe et vedvarende flow og engagement.

Det betyder ikke, at du aldrig skal udfordre din komfortzone eller kaste dig ud i nye ting, som giver mega sommerfugle i maven (hvilket dog også næsten er umuligt at undgå som selvstændig).

Men det skal ske, uden at du skal gå på kompromis med den person, du er.

For du er god nok præcis, som du er.

Kh Jane

Ps. Har du lyst til at få nogle værktøjer til, hvordan du kan bruge dine introverte styrker i din forretning bl.a. i forhold til salg og markedsføring, så er du velkommen til at downloade min gratis e-bog: “Få succes som introvert og selvstændig”:

 

Skriv en kommentar