Sælger og markedsfører jeg som introvert og selvstændig

Gode råd om salg og markedsføring som introvert [Del 1]

Hvordan sælger og markedsfører jeg mig som introvert og selvstændig?Er introvert og selvstændig hinandens modpoler, eller kan de godt gå hånd i hånd? Er det overhovedet muligt at overleve som introvert og selvstændig, når man ikke er vild med at være synlig, skabe opmærksomhed og sælge?

Det kigger jeg på i denne mini-serie.

 

Rigtig mange introverte kæmper med spørgsmål som ovenstående, når de overvejer, om de tør kaste sig ud i livet som selvstændig.

Men du behøver ikke at gå den ekstroverte vej, når du er selvstændig. Du kan også vælge den introverte vej.

Hvordan du kan gøre det – og dermed forvandle de ekstroverte forretningsråd, så de passer til den introverte natur, giver jeg et par bud på i denne mini-serie.

 

Introvertes dilemma er, at de:

=> På den ene side drømmer om friheden ved at være selvstændig og være deres egen chef. De drømmer om et mere passioneret arbejdsliv, hvor de kan følge deres idéer til dørs uden at skulle spørge nogen om lov. Et arbejdsliv med mere fordybelse, færre afbrydelser og lange møder uden de store resultater. Samt et arbejdsliv uden diverse personaleseminarer og teambuildingskurser, hvor alle skal komme hinanden ved.

Med andre ord: Frihed på flere planer.

=> På den anden side tænker de, at drømmen om at blive selvstændig er dømt til at mislykkes. For det kræver jo, at man er synlig, markedsfører sig højlydt og sælger en vis legemsdel ud af bukserne for at overleve – og det ligger ikke lige til deres natur. De er generelt ikke ret vilde med at sælge og være synlige, de vil bare gerne gøre en forskel…

Med andre ord:  Ikke den rigtige type til at være selvstændig.

Men det er bare en overbevisning…

 

Din chance for succes er lige som god som andres

Som introvert har du mindst lige så gode chancer for at få succes som alle andre. Det vigtige er bare, at du finder din måde at blive synlig på og sælge på, hvor du føler dig godt tilpas.

Det har jeg skrevet en kort blogserie om, hvor dette er første indlæg.

Hvert af de følgende blogindlæg tager fat på 1 af de 3 mest brugte forretningsråd, som kan give mange introverte lyst til at stikke halen mellem benene og opgive deres selvstændige drøm – fordi rådene udspringer af en ekstrovert tankegang.

Men vi er heldigvis i 2015, og det betyder, at der er masser af gode muligheder som introvert for at skabe en forretning, som passer til den introverte natur.

 

Ekstroverte råd forvandles til introverte råd

I denne lille blogserie giver jeg dig derfor nogle råd til, hvordan du som introvert kan gribe disse 3 ekstroverte råd an, så de passer til dig som introvert.

De 3 indlæg handler om:

=> Hvordan du kan tage kontakt til dine kunder, hvis du ikke er vild med at ringe til dem
=> Hvordan du kan skabe værdifulde kontakter, hvis du ikke er vild med netværksmøder
=> Hvordan du kan præsentere dig, hvis du er skarp til elevatortaler

Og husk – selvom introverte deler mange træk, er vi selvfølgelig alle forskellige.

Der findes kun én af os hver, og det er forskelligt hvor på skalaen, vi hver især ligger i forhold til introverthed. Så måske nogle af rådene passer bedre til dig end andre, og så justerer du dem selvfølgelig bare, så du kan bruge dem.

 

Husk – du bestemmer retningen

Tag altid udgangspunkt i, at der kun er én, som bestemmer, hvordan du skal gøre i din virksomhed – og det er dig.

Derfor er det vigtigt, at du indretter din virksomhed efter den person, du er med de behov, du har.

Lad være med at presse dig selv ned i en kasse, hvor du ikke har lyst til at være.

Skab i stedet din egen introverte vej. Det øger både dine chancer for succes, men også dine chancer for at skabe et sjovt, glad og spændende arbejdsliv.

Kh Jane

Ps. Husk at du finder endnu flere råd til, hvordan du kan skabe en succesfuld forretning, som passer til din introverte natur i min GRATIS e-bog “Få succes med din forretning som introvert iværksætter og selstændig”

 

Skriv en kommentar