Skriveblokade som selvstændig? Det handler om frygt og mindset

Bliver du nogensinde ramt af skriveblokade?

Skriveblokade som selvstændig. Oplever du skriveblokering når du skriver blogindlæg på din blog som selvstændigDu er selvstændig. Du skal promovere dig selv og din forretning og dele ud af al din visdom og kunnen. Derfor har du en blog. Problemet er bare, at når du sætter dig for at skrive et blogindlæg, så får du blank skærm. Helt blank skærm… Har du nogensinde prøvet det? Læs med her og få et par gode råd til at undgå skriveblokade.

Ingen idéer.

Ingen ord.

Ingen visdom.

Bare helt blank skærm… bzzz…bzzz… og dernæst frustration. Nu har du jo lige sat tiden af til at skrive det her blogindlæg, og så sker der ikke en sk..!

Har du nogensinde siddet i denne situation og haft en skriveblokade?

Ofte handler skriveblokering ikke om, at der ikke er noget at skrive om. Det handler derimod om de forestillinger og barrierer, vi skaber inde i vores hoveder.

Det kan være tanker som:

 

1. Hvad tænker de andre mon?

Det betyder, at du kommer til at rette dit fokus mod, hvad alle andre mon tænker om det, du skriver.

Hvad nu hvis de slet ikke kan bruge det, du skriver?

Og kan du i øvrigt overhovedet finde ud af at skrive noget indhold, som ikke er dumt? (ja, det spørgsmål kan du godt nå frem til, når din hjerne har kørt i ring længe nok. Og det kan meget nemt resultere i en skriveblokade).

Lad os starte med den hårde kendsgerning:

Ja, det er helt sikkert – som i 100% sikkert, at der altid vil være minimum én, som synes, at det er håbløst, det du skriver om.

Eller som synes, at du skriver som en brækket arm.

Men så overvej lige en gang, om det rent faktisk er denne person, du har lyst til at bruge din energi på at skrive til?

Nej, vel…

For du vil selvfølgelig hellere bruge din energi på at skrive til dem, som elsker at blive inspireret af din visdom, din charme og personlige skrivestil, ikk’?

Og ved du hvad, dem findes der 100% sikkert også nogle af.

Derfor er det én af disse personer, du skal se for dig, når du sætter dig foran tastaturet og starter på dit blogindlæg.

Så slut fred med at hele verden ikke nødvendigvis kan lide dig og skru op for værdien til dine trofaste læsere, som elsker den, du er.

Det er nemlig også blandt dem, at dine potentielle kunder befinder sig.

 

2. Åh nej, jeg tror ikke, at mit indlæg er personligt nok

“Du skal skrive personligt, så folk kan mærke dig”.

Mon ikke du har hørt dette råd – eller et der ligner, op til flere gange.

Desværre kommer mange til at lave dette råd om til noget a la “Husk at dele ud af dit privatliv”.

Hvilket mange introverte selvstændige ikke har lyst til.

Og dermed oplever en skriveblokering frem for flow. For hvor meget bliver de nødt til at dele?

Her er det vigtigt at huske på, at der er forskel på at være personlig og privat.

Du kan sagtens skrive en blog i din helt egen personlige stil, hvor din personlighed, humor og charme skinner igennem. Endda UDEN at du udleverer dig selv eller dit privatliv.

Når du har en blog, er din vigtigste mission at dele ud af al din faglige viden og ekspertise. Tænk derfor i at skabe en blog, hvor du kan svare på de spørgsmål, problemer og behov, som dine læsere og potentielle kunder har. På den måde får du skabt en blog, hvor du er eksperten og kan dele ud af alt den viden, som du har.

Og ja, nogle gange kan det godt give god mening at inddrage historier og erfaringer fra dit eget liv. Men du bestemmer selv helt og holdent, hvor meget og hvor detaljeret, du vil fortælle.

 

3. Jeg skal nå at skrive 3 blogindlæg i hver uge

“Øh nå, hvem siger det?”

Ofte går vi rundt med en forestilling om alt det, vi bør og skal.

Men hånden på hjertet vil du så helst læse et blogindlæg, som er skrevet på en “jeg bliver nødt til at dele det her på bloggen” – tilgang?

Eller ud fra en “jeg må også hellere få skrevet noget på bloggen” -tilgang?

Og det sjove er, at når vi fjerner alle de her bør og skal regler, så oplever de fleste, at idéerne pludselig vælter frem.

Så jo mere frie tøjler, du giver dig selv i forhold til antallet af blogindlæg på en uge, måned og år, jo mere kreativ bliver du. Og jo flere inspirerende blogindlæg vil jeg garantere dig for, at du får skrevet.

Hvorfor?

Fordi de bliver skrevet ud fra lyst frem for tvang.

Og ja, det bliver helt sikkert til lige så mange blogindlæg i den sidste ende, som hvis du følger tvangstankegangen. Måske bliver de bare produceret lidt mere i “klumper”, end de ellers ville gøre. Forstået på den måde, at i en uge skriver du måske 6 blogindlæg og i en anden uge 0.

Hvis det giver mening for dig og aktualiteten i dine indlæg, kan du så vælge at offentliggøre dem løbende, så der er et flow i udgivelsen af dem.

Men vigtigst af alt skal du gøre det, som er det rigtige for dig!

God fornøjelse med dit næste blogindlæg – forhåbentlig uden en skriveblokade.

Kh Jane

Skriv en kommentar