Du er introvert - hver dag - Business by YOU

Du er introvert – hver dag

Du er i denne verden som introvert.

Det er et faktum, du ikke kan ændre.

Men det oplever jeg faktisk, at der er mange, der ikke tror.

De tror, at vi selv bevidst vælger, om vi er introverte eller ekstroverte. Samt at vi dag for dag kan vælge, om vi vil være det ene eller det andet.

Det er en misforståelse.

Du vælger ikke selv – det er biologisk

Du kan godt vælge, at “i morgen vil jeg være i verden som ekstrovert” og så forsøge at spille den rolle. Men det vil aldrig blive andet end en rolle, du spiller.

For uanset om du beslutter dig for at være introvert eller ekstrovert med din logik og rationelle side, så vil du opleve, at du ikke har nogen reel indflydelse på det.

Du kan fx ikke med viljens kraft få blodet til at løbe en anden vej rundt i din hjerne. Eller beslutte dig for at du nu bevidst skruer op og ned for din tolerancegrad over for fx dopamin.

Det har du absolut ingen indflydelse på. For det er alt sammen  noget, der sker helt automatisk i din krop.

Præcis som der er mange andre processer i vores kroppe, der sker uden din og min indblanding (og heldigvis for det, for ellers var vi her nok ikke ret længe…).

Vær i verden på din måde

Du har til gengæld indflydelse på, hvordan du vælger at være i verden som introvert.

Om du vælger at omfavne den side af dig eller bekæmpe den i forsøget på at være noget andet, end den du i virkeligheden er.

Du kan vælge at indrette dit liv, din virksomhed og dit arbejde med dine kunder på en måde, der passer til dig, din energi, din kreative skaberkraft osv.

Eller du kan vælge at overhøre dine behov og gå på kompromis med dig selv, fordi dine behov måske ikke passer ind i de historier, der bliver fortalt “derude” om, hvordan livet – og også livet som selvstændig – skal være.

Og så risikerer du at blive syg. At brænde ud. At brænde sammen.

Sat sådan op virker valget jo nemt. Bare vær tro mod dig selv. Men den sandhed er så meget lettere sagt end gjort. Det ved vi begge to.

Min personlige erfaring

Personligt har jeg fx perioder, hvor jeg har svært ved at omfavne, hvor meget jeg har brug for tid alene, ro og nærvær med mig selv. Jeg har perioder, hvor jeg bliver dybt frustreret over, at min energi fungerer på en helt anden måde end mange andres energi. At jeg bliver træt. Overvældet. Urolig i krop og sind.

Og dette er altså på trods af, at jeg efterhånden har erfaret gennem mange år, at når jeg går på kompromis med mine behov, så får jeg lynhurtigt lov til at betale ved kasse 1. Min nattesøvn ryger, jeg får ondt i kroppen og al min kreativitet og skaberkraft er pludselig ikke tilstedeværende. Jeg bliver langt mere bekymret, og verden bliver pludselig et farefuldt sted at begå mig.

Med andre ord kommer der sjældent noget godt ud af at forsøge at være noget andet, end jeg er. Og det er så vigtigt at blive bevidst om.

Du er introvert – og det er din sandhed

For hvis vi virkelig ønsker at skabe en forskel her i verden, samtidig med at vi selv trives og har det godt, så er vi altså selv den vigtigste nøgle. Vi bliver nødt til at forstå, hvem vi er, og hvad der er vores sandhed her i verden. Også selvom vi kontinuerligt bliver præsenteret for en masse andres sandheder og måder at være og leve i verden på.

Vi bliver nødt til at finde ind til det sted i os, hvor vi er åbne over for at forstå, hvorfor vi er skabt, som vi er. Hvorfor blodet fx løber den vej, det gør i vores hjerner. Hvorfor vi er mere modtagelige over for nogle former for stimuli end andre.

For det er vejen til for alvor at forstå, hvad det er, vi er her for at bidrage med. Og hvorfor det er vigtigt, at vi bidrager lige præcis på den måde, der falder os mest naturligt.

Det skaber tryghed hos os selv, men det skaber også tryghed hos vores omgivelser – og i dit og mit tilfælde hos vores kunder.

For det er her, at troværdighed, tillid, autenticitet og integritet ikke blot er buzzwords, men rent faktisk kvaliteter, der gør en kæmpe forskel i verden.

Det er her, hvor det ikke “bare er noget, vi leger”. Men rent faktisk er noget, vi er.

Med andre ord:

Du er introvert hver dag. Brug det som den styrke og fordel, det er.

Læs mere

Har du brug for at få genopfrisket den introverte biologi kan du læse mere her: https://businessbyyou.dk/introverte/.

Du er også velkommen til at downloade min synlighedsguide, hvis du ikke allerede har læst den. Her kobler jeg betydningen af din introverte natur med den måde, du med fordel kan være synlig med din virksomhed på. Du finder guiden her: https://businessbyyou.dk/download-synlighedsguide/

Skriv en kommentar