Myte om at være introvert og genert. Få forklaringen bag denne myte

Den største myte om at være introvert

Den største myte om at være introvert er, at så er du også genert eller menneskesky. Som introvert er du sikkert blevet mødt med denne myte mere end én gang i dit liv. Men det gør den ikke mere sand. For introverthed handler ikke om generthed, men om hvor fra du henter din energi.

(Hvis du hellere vil læse indlægget end se videoen så scroll ned på siden:-))

Den største myte om at være introvert

… er altså, at så må man også være genert.

Men sådan er det ikke.

For dét at være genert er ikke kun forbeholdt folk, som er introverte.

Det er faktisk også muligt at være ekstrovert og genert.

Det er der bare mange, som ikke ved.

At være genert betyder, at du får ubehag og føler uro ved at være sammen med andre mennesker. Især fordi du er bange for, hvad de mener om dig.

Mens at være introvert eller ekstrovert i stedet handler om, hvor fra du henter din energi.

Om at hente energi i den indre og den ydre verden

Som introvert henter du din energi i din egen indre verden.

Det betyder, at du har brug for tid alene med dine tanker og refleksioner. Da det er denne alenetid, som betyder, at du bliver ladt op. Og dermed er klar til at gå ud i verden og være social.

Ekstroverte derimod henter deres energi i socialt samvær med andre.

De har brug for at snakke med andre, dele deres tanker med andre og socialisere for at få energi.

Kort sagt vil det sige, at hvis du som introvert er ved at løbe tør for energi, så skal du sørge for at få tid i dit eget selskab, mens en ekstrovert derimod skal sørge for at komme ud blandt mennesker.

Det betyder dermed også, at ekstroverte får masser af energi af at befinde sig i større forsamlinger, mens introverte bliver drænet for energi i disse situationer.

Og når en introvert bliver drænet for energi, så kan det forveksles med generthed og deraf myten…

Men i virkeligheden er det langt værre at være ekstrovert og genert, da man som ekstrovert har brug for at være sammen med andre mennesker for at få energi, men samtidig frygter disse situationer…

Lad os se på hvad der sker, når introverte bliver drænet for energi og dermed forvekslet med at være genert.

Introverte værner om deres energi

Som introvert bliver det hurtigt meget overvældende at indgå i større grupper og større sociale sammenkomster og aktiviteter.

Det handler om det indre spændingsniveau som introvert.

For som introvert er der i disse situationer mange stimuli og indtryk, som du skal forholde dig til og fordøje. Samtidig med at du skal føre fornuftige samtaler med flere forskellige mennesker.

Derfor bliver du som introvert hurtigt drænet for energi i disse situationer, da dit system er på overarbejde.

Når man som introvert mærker, at energien stille og roligt siver ud af én, oplever man, at det bliver sværere og sværere at føre en fornuftig samtale.

Det er som om, at både kroppen og hjernen stille og roligt lukker ned.

Det betyder, at éns indlevelsesevne daler, koncentrationen forsvinder og at ordene tager længere tid om at komme til én.

I stedet for den ydre dialog bliver der skruet op for den indre dialog, og den går primært på, hvornår det mon er muligt at forlade stedet og være alene.

Set udefra kan disse reaktioner meget let tolkes som generthed, da du trækker dig mere og mere ind i dig selv og bliver mindre og mindre snakkesaglig.

Men i bund og grund handler det om, at du som introvert værner om din energi og dit velbefindende.

Pas på din energi som introvert og selvstændig

Derfor er det også vigtigt, at du er bevidst om dette som introvert med egen forretning. Sørg for at afsætte tid i ugens løb, hvor du kan lade op i eget selskab.

Skal du deltage i større sociale arrangementer, så sørg for at have stille-tid alene inden arrangementet, så du er fuld af energi, når du kommer og forlad arrangementet, inden du er helt drænet for energi.

Og vær så i øvrigt forberedt på, at du også har brug for tid alene efter arrangementet til at lade op i igen.

Så helt kort opsummeret så handler introverthed altså ikke om at være genert, men derimod om hvor fra du henter din energi.

Inspiration til livet som introvert og selvstændig

Har du lyst til at få inspiration og gode råd til livet som introvert med egen forretning, så er du velkommen til at downloade min gratis e-bog “Få succes med din forretning som introvert & selvstændig”.

Skriv en kommentar