Formlen på succes som selvstændig - få 9 bud fra forskningens verden.

Hvad er formlen på succes?

Formlen på succes – findes der sådan en? Og i så fald hvad er den så? Det ser jeg nærmere på i dette blogindlæg, som giver dig forskningens bud på 9 af de grundlæggende elementer til succes.

Hånden på hjertet – har du så nogle gange drømt om at finde formlen på succes?

Eller måske siddet med et spinkelt håb om, at der må findes en vigtig ingrediens til succes, som du bare ikke har fået øje på endnu?

Hvilket måske har betydet, at du har tilmeldt dig et hav af forskellige foredrag, webinarer, kurser eller googlet internettet tyndt. Og dermed har fået en masse bud på ingredienser til succes, men ikke én entydig at ty til med garanti for succes.

I så fald er det nok et meget godt billede på, at succes ikke er en entydig størrelse.

Og derfor findes der heller ikke nogen enkelt ingrediens, hemmelighed eller gylden nøgle, som med garanti giver dig succes.

I stedet findes der en helt masse ingredienser, hvor du skal finde netop dem, som passer til dig og sammensætte din egen formel.

For din vej til succes er ikke nødvendigvis grundlagt med de samme sten, som min er. Eller som alle andres er.

Og i øvrigt er det slet heller ikke sikkert, at din definition af succes er den samme som min. Eller som alle andres…

Formlen på succes starter hos dig

At få succes kræver at du tager handling.

Igen og igen.

At du handler, lærer af dine erfaringer og justerer.

Og dermed handler på ny.

Samtidig starter størstedelen af al succes også med et ønske om at gøre en forskel. Enten for sig selv eller andre.

Der ligger altså et motiverende mål og vision bag.

Hvilket netop er derfor, at det er enormt svært at finde en hemmelig formel eller en magisk ingrediens i det ydre.

For kun du kender og kan finde formlen på succes for dig.

Men den gode nyhed er, at det har du faktisk rigtig gode forudsætninger for som introvert.

Blandt andet af disse grunde:

  • Du er vedholdende
  • Du får energi af at lære nyt, udvikle dig og forbedre dine evner
  • Du elsker at fordybe dig i emner, du brænder for
  • Du er langt mere drevet af formål og dét at gøre en forskel end af materialisme
  • Du er handlekraftig
  • Du er god til at planlægge og følge din plan

Og ser du på forskningens bud på de vigtigste ingredienser i formlen på succes, vil du erfare, at du er godt klædt på til at gå vejen.

Du kan læse meget mere om dine styrker som introvert, samt hvordan du bedst udfolder dit potentiale i min e-bog. Se mere her.

Forskningens 9 bud til formlen på succes*

Som du vil opdage, når du læser nedenstående 9 bud, tager det alt sammen afsæt i dig. Det handler om din måde at gå til opgaven på og sikre en konstant fremgang ved hjælp af et sundt mindset. Der er med andre ord ikke en specifik taktik, metode eller markedsføringsknap, du blot kan bruge, og så er du garanteret succes.

1. Vær specifik

Du skal være så specifik som mulig, når du sætter dig mål. Det giver dig nemlig en klar forståelse af, hvad du forstår ved succes. Desuden gør specifikke mål det langt nemmere at bevare din motivation på sigt. For du ved, hvad du ønsker at få ud alle dine anstrengelser og indsatser.

2. Planlæg din tid

Mange mennesker når ikke deres mål, fordi de ikke har tid – eller tager sig tid – til at gå efter dem. Derfor skal du undgå at bruge manglende tid som en undskyldning. Planlæg i stedet din tid og vær meget konkret i din planlægning. Det vil blandt andet sige at frem for at beslutte, at du vil udgive nogle blogindlæg, så kan du beslutte, at du vil udgive et blogindlæg hver onsdag. Et blogindlæg hver onsdag er en meget konkret opgave med et meget konkret udbytte også på sigt.

3. Vid hvor langt du er fra dit mål

Hvis du vil nå dit mål, er det nødvendigt, at du ved, hvor du står i forhold til det. Derfor skal du være ærlig over for dig selv i forhold til, hvordan din proces går, og hvor langt du er i den. Hvis du ikke ved, hvor langt du er fra at nå dit mål, bliver det svært for dig at vurdere og planlægge, hvad der skal til for at nå dit mål.

4. Vær en realistisk optimist

Når du sætter dig et mål, er det vigtigt, at du er optimistisk omkring, at du nok skal nå det. Tro på dine evner og din kommende succes og vær altid positiv i dine tanker omkring at nå dit mål. Men når det er sagt, er det vigtigt, at du også har en balance. For du får ikke noget godt ud af at sætte urealistiske mål. Så lad være med at undervurdere omfanget af din rejse hen imod dit mål, og de udfordringer du kommer til at stå over for undervejs. Det betyder ikke, at dit mål ikke må være udfordrende. Det skal faktisk helst både føles spændende og skræmmende på én og samme tid. Og det betyder heller ikke, at du skal kunne se hvert et skridt du skal gå på forhånd. Men det betyder, at du skal være en realistisk optimist, når du sætter dig mål.

5. Fokuser på at blive bedre – ikke god

Vi mennesker har en tendens til at ville bevise os selv over for andre. I stedet for at bruge vores fokus på at forbedre vores evner. Men en del af formlen på succes er faktisk at fokusere på at blive bedre. Du kan altid udvikle dine evner og flytte dig til et nyt stadie. Derimod er det svært at måle på at være god. For hvad er god – og hvornår er du god og i forhold til hvad og hvem? Derfor bliver målet om at være god nemt til en kamp eller en stræben mod noget ukendt, som det er svært at vide, hvornår du har opnået. Forskning har derfor vist, at folk som fokuserer på at blive bedre frem for god, er langt bedre til at sætte pris på vejen mod deres mål samt alle de mindre resultater, de opnår undervejs. Ikke mindst hvis de prioriterer at udvikle deres styrker frem for at forbedre deres svagheder.

6. Vær karakterfast

En del af formlen på succes handler også om at være karakterfast på rejsen mod at opnå de langsigtede mål og stå imod fristelser og modstand undervejs. En del mennesker tror ikke på, at netop de har evnerne til at opnå succes. Derfor har de svært ved at stå fast og målrettet forfølge deres drømme og mål, når de møder modstand. Men det er en forkert opfattelse. For alle kan opnå mere succes, hvis de ændrer på deres tankemønstre, planlægger deres tid, sætter konkrete mål og følger alle de øvrige råd i dette indlæg.

7. Styrk din selvkontrol

Det er vigtigt, at du styrker din selvkontrol, hvis du ønsker at få succes. Og du kan faktisk træne din selvkontrol præcis, som du kan træne andre muskler i din krop. Desuden fungerer din ‘selvkontrolsmuskel’ også ligesom dine øvrige muskler: Hvis du ikke træner den, bliver den svækket. Mens den styrkes, når du træner den. En god måde at træne din selvkontrol er ved at give dig selv en udfordring, du egentlig helst er fri for. Og når du når til det punkt, hvor du har lyst til at give op, så gør du det ikke, men fortsætter i stedet. I starten vil det føles hårdt og udfordrende, men med tiden og træningen bliver det nemmere, og din viljestyrke bliver forbedret. Hvilket vil hjælpe dig med at nå flere af dine mål.

8. Frist ikke skæbnen

Det er vigtigt, at du hele tiden lytter til dig selv. For kører du dig selv for hårdt, risikerer du at brænde ud, og så er vejen til din succes endnu længere væk. Forsøg derfor heller ikke at jagte flere store mål på samme tid. Tag i stedet et mål og en udfordring ad gangen. Ret al din fokus mod det og glæd dig over de resultater, du løbende skaber. Jo mere du breder dit fokus ud over ad gangen, jo mindre målrettet bliver din indsats, og jo mere energi bruger du. Så ‘keep it simple’.

9. Fokuser på hvad du vil, frem for hvad du ikke vil

Beslut dig for at du vil rette al din energi og al dit fokus mod, hvad du vil frem for, hvad du ikke vil. Det er langt mere motiverende, og samtidig hjælper det din hjerne med at tænke i løsninger frem for forhindringer.

***

Lad mig afslutte dette indlæg med et citat af Zig Ziglar, som på sin vis opsummerer de 9 bud i en noget kortere version:

“There is no elevator to success. You have to take the stairs.”

***

* (Kilde: Heidi Grant Halvorsen. Phd. i motiverende psykologi. Forfatter bag bogen “Succeed: How we can reach our goals”. Hun har bl.a. blogget i Harvard Business Review og ovenstående er den korte konklusion på mange års forskning inden for emnet)

Succes som introvert

Som introvert præsterer du bedre i dybden end i bredden. Hvilket betyder, at jo flere bolde du har i luften, jo sværere får du ved at skabe gode resultater. Derfor er en vigtig vej til succes for dig at skærpe dit fokus frem for at brede det ud. Klarhed, enkelhed og overblik baner vejen for, at du kan levere dit allerbedste.

Succesfuld_virksomhed_introvert_selvstaendig_business_by_you

Har du lyst til at blive klogere på baggrunden for det, er du velkommen til at se nærmere på mit online foredrag:

“Lær hvordan du bygger en succesfuld virksomhed som introvert”. Du kan tilmelde dig herunder:

Navn:
E-mail:

Skriv en kommentar