Skriv dine tanker ud af hovedet som introvert selvstændig

Skriv dine tanker ud af hovedet

Skriv dine tanker ud af hovedet er et virkelig godt råd til de fleste introverte. For som introvert befinder du dig meget ofte oppe i dit hoved. Du er en sand mester til at tænke, analysere, veje for og imod, fortolke og tænke dig frem til nye løsninger. Men nogle gange betyder al denne indre tankeaktivitet, at du bliver overvældet. I disse situationer er det virkelig virkningsfuld som introvert at skrive dine tanker ned.

Når du er et menneske, som størstedelen af tiden befinder dig oppe i dit hoved, kan du få en følelse af at være fyldt op.

Som om du ikke kan overskue at forholde dig til mere. Tænke over flere ting eller træffe flere beslutninger.

I disse situationer kan du som introvert have stor glæde af rådet: Skriv dine tanker ud af hovedet.

For når du skriver dine tanker ud af dit overfyldte hoved, får du et nyt perspektiv på dem. Det bliver ofte nemmere at sortere i dem og begynde at handle konstruktivt på dem.

Og i takt med at du skriver dem ud af dit hoved, optager de mindre og mindre plads på din indre harddisk.

du undgår tankemylder og stopper med at overtænke – og i stedet skaber plads til ny handling.

 

Skriv dine tanker ned og undgå overvældelse

Især i nedenstående 3 situationer kan du som introvert have stor gavn af at finde papir og blyant frem. Så du undgår at blive overvældet og i stedet kan fokusere på at handle.

 

1. Når du ender i tankeloop

Nogle gange når vi forsøger at finde en løsning på en udfordring eller analysere os frem til, hvad vores næste skridt skal være, kan vi ende i et tankeloop.

I denne situation bliver vi i tankerne ved med at vende tilbage til det samme udgangspunkt:

Måske bliver vi med at analysere igen og igen på en situation fra fortiden. Eller vi bliver ved med at forestille os det samme fremtidige scenarie igen og igen. Eller vi fokuserer på begrænsninger frem for muligheder.

Men resultatet bliver blot, at vi ender med at overtænke frem for at nå frem til noget konstruktivt, vi kan komme videre fra.

Når du befinder dig i en sådan situation, hvor du ikke rigtig føler, at du kommer videre, så prøv at skrive dine tanker ned.

For når du først får tankerne ned på papir, bliver de langt mere overskuelige for dig. Og ofte vil du blive overrasket over, hvad du erkender, mens du skriver. For løsningen er sjældent langt væk.

Gennem denne proces kan du skifte fokus og få skruet op for din motivation.

 

2. Når du er overvældet af opgaver

Når du sidder fast i dine tanker, kan det også være et udtryk for, at du er overvældet over dine opgaver og har svært ved at se, hvad dit næste skridt skal være.

Måske er du i tvivl om, hvilken opgave du skal kaste dig over først – og hvorfor.

Derfor kan det også være en stor hjælp at skrive en overskuelig to-do-liste med de opgaver, du skal have lavet.

I takt med at du får skrevet opgaverne ud af dit hoved og ned på en liste, kan du også nemmere begynde at prioritere mellem dem.

Når du har skrevet listen, ved du, hvilken opgave du skal starte med at prioritere.

 

3. Når du ender i offerrollen

Hvis du oplever, at du bliver ved med at fortælle dig selv den samme historie igen og igen i dine tanker med dig selv i offerrollen, kan du også have stor gavn af at skrive den ned. (Vi ender alle i selvmedlidenhed en gang imellem. Det er en del af at være menneske. Det vigtige er blot at opdage det og arbejde med disse historier).

Når du skriver disse historier ned, bliver det for det første nemmere at distancere dig selv fra historien.

Og ofte er det sådan, at det først er, når du kan distancere dig selv fra en historie, at du for alvor kan gennemskue den.

Forstået på den måde at det bliver nemmere for dig at skabe en bevidsthed om, hvad der egentlig er på spil i historien. Og desuden forholde dig til, hvorvidt din historie er sand eller ej.

For i tankerne er det langt nemmere at fordreje en historie, end det er, når du først skriver den ned. For så begynder du at forholde dig til realismen i historien på en anden måde. Og kan begynde at skabe bedre resultater blot gennem dit mindset. Så skriv dine tanker ud af hovedet og få plads til et nyt fokus.

 


Vil du læse mere om at være introvert som selvstændig?

Skriv en kommentar