Kreativ, empatisk og god til at løse problemer. Fordele ved tid alene.

Kreativ, empatisk og god til at løse problemer? Prioriter tid alene…

Kreativ, empatisk og god til at løse problemer. Tre fordele ved at brug tid alene i dit eget selskab. Og der er faktisk langt flere gode grunde til, at du skal prioritere dit eget selskab. Hvilke fordele det er, kan du blive klogere på i dette blogindlæg.

Som introvert føler du et naturligt behov for at have tid alene i dit eget selskab. Hvor du kun skal koncentrere dig om dig selv og kan lukke resten af verden ude for en stund.

Uden denne tid alene mister du din energi som introvert. Og med din energi forsvinder dit humør og motivation også.

Det gør det sværere for dig at levere en god indsats.

Samtidig bliver din stresstærskel også påvirket.

Hvilket betyder, at du nemmere kan blive nervøs og se mere sort på tingene, end du ellers vil gøre.

Derfor har du brug for pauser

Du har brug for tid alene til at sortere i alle de indtryk, impulser og informationer, du bliver bombarderet med i den ydre verden.

Det hænger blandt andet sammen med, at dit indre spændingsniveau altid er højt.

Derfor har du brug for pauser, hvor du kan tænke, analysere og fortolke på alt det, du har oplevet.

Det er altså af flere gode grunde vigtigt, at du som introvert prioriterer tid alene.

Både så du undgår en energikrise, men samtidig også skaber de bedste betingelser for dig selv, dit liv og virksomhed.

Hvordan Jane Faerber fra Madbanditten.dk har grebet det an, kan du lade dig inspirere af i dette interview.

Men faktisk er der også andre virkelig gode grunde til at prioritere din tid alene.

Dem kan du læse mere om herunder.

Du løser problemer bedre

Når du er i dit eget selskab, har du nemmere ved at tænke dig frem til en løsning på et problem eller en udfordring, du står over for. Din hjerne bliver ikke forstyrret af udefrakommende stimuli, men kan fordybe sig i beslutningen.

Nogle gange kan det også kræve en god nats søvn, hvor din hjerne og underbevidsthed får ro til at arbejde. Du kender helt sikkert til at slå øjnene op om morgenen og vide præcist, hvad du skal gøre i en situation, du ikke kunne finde svaret på, da du lagde dig til at sove. Din hjerne har på helt magisk vis fundet løsningen, mens du sov.

Faktisk er det også videnskabeligt bevist, at andre mennesker ‘stjæler’ vores hjerne. Forstået på den måde at vi ikke fungerer lige så godt, når vi er sammen med andre. Ganske enkelt fordi vores hjerner kommer mere på arbejde og skal multitaske i selskab med andre.

Det betyder ikke, at vi ikke kan blive inspireret i selskab med andre. Men vi har brug for tid alene, når vi skal nå frem til det rigtige svar for os.

Du bliver klogere på dig selv

Når du bruger tid alene med dig selv, har du nemmere ved at mærke dig selv. Du får nemmere ved at komme i kontakt med dit inderste jeg. Uden at være påvirket af, hvad alle andre mener, gør eller tænker.

For når du er alene, har du mulighed for at vende blikket indad. Du har mulighed for at fordybe dig i dine tanker. Fordi du ikke bliver afbrudt af andres ord eller meninger, men blot kan lytte til dig selv.

Hvilket til tider kan betyde, at du måske ender ud med at træffe en beslutning eller tage et valg, som du ikke engang selv har set komme. Ganske enkelt fordi du pludselig kan mærke dig selv, og hvad der egentlig betyder noget for dig.

Du forbedrer dine relationer

Når du giver dig selv roen til bare at være og få ladet dine batterier op, har du langt mere overskud, når du atter bevæger dig ud i verden og mødes med andre mennesker.

Dit energiniveau er i top, hvilket betyder, at du kan sætte langt mere pris på andre menneskers selskab.

Ja faktisk vil du måske opdage, at du sætter endnu mere pris på dine nærmeste mennesker og dét, de giver dig. Ganske enkelt fordi du har overskud til at være til stede med nærvær og energi. Frem for at tænke på, hvornår du kan få lov at få tid alene…

Du får større empati for andre

Undersøgelser har vist, at du får større empati for andre mennesker, når du har tid alene. Især for folk, som ikke er en del af din nærmeste omgangskreds.

Det formodes at hænge sammen med, at du gennem din indre refleksion føler dig mere forbundet med andre mennesker. Hvilket i sig selv er en lidt sjov pointe. Tid alene får dig til at føle dig mere forbundet med andre mennesker som introvert. End egentlig tid brugt sammen med andre.

Du tænker dybere

Som  jeg var inde på tidligere, stjæler andre mennesker af din hjerne. Derfor kan du som introvert have virkelig svært ved at have nuancerede tanker, når du er i selskab med andre.

Helt anderledes ser det til gengæld ud, når du blot er dig selv. For her vil du opleve, at du kan få virkelig dybe indsigter. Du trækker på viden og informationer, som du måske slet ikke er bevidst om, at du går rundt og gemmer på. Fordi det først folder sig ud i disse situationer.

Du fokuserer bedre

Undersøgelser har vist, at du er bedre til at fokusere og koncentrere dig i dit eget selskab frem for, når du arbejder sammen med andre. Du får bedre betingelser for at reflektere og indhente viden og opsøge gode informationer.

Fra naturens side er du som introvert indstillet til at søge mening i alt. Du vil langt hellere dykke ned i et emne og fordybe dig frem for kun at ridse i overfladen. Hvilket jo naturligt nok er nemmest, hvis du har mulighed for at fokusere.

Du øger din produktivitet

Når du arbejder alene, er du ikke afhængig af, hvad andre mener, tænker eller tror om emnet eller opgaven. Det betyder, at du ikke behøver at bruge din energi på de andre og heller ikke skal aflæse følelser og spændinger i samarbejdet. I stedet kan du koncentrere dig 100% om dig selv og den opgave, du skal løse. Du kan rette al din energi mod at sætte din viden bedst muligt i spil, indhente de nødvendige informationer og planlægge processen. Hvilket til sammen giver langt mere optimale betingelser for at øge din produktivitet og nå hurtigere og bedre i mål med opgaven.

Du skaber bedre betingelser for at være kreativ

Mange af de ovenstående fordele ved at prioritere tid alene er tæt forbundne. Det handler om de betingelser, du giver din hjerne for at levere bedst muligt. Både i forhold til at fokusere, være produktiv og udtænke gode løsninger.

Som en form for sløjfe på de ovenstående grunde, skaber tid alene også bedre betingelser for, at du kan være kreativ. Flere undersøgelser har vist, at brainstorming i grupper langt fra munder ud i de samme kreative løsninger, som når du er kreativ alene. Hvilket hænger sammen med, at du alene kan tænke dine ideer til ende, inden du præsenterer dem for andre. Mens du i grupper bliver påvirket af de andre.

Kreativ, produktiv, øget empati og god problemløsning

Alt sammen rigtig gode grunde til at prioritere tid alene og være tro mod dig selv.

I hver fald hvis du vil skabe de bedste betingelser for at være kreativ og skabe gode resultater i din virksomhed.

Og ikke mindst få det bedste ud af de fantastiske introverte styrker, som du har.


Modtag online foredrag

Hvad disse ting betyder for dig i din virksomhed – både i forhold til faldgruber og succesfulde resultater – kan du blive klogere på i online foredraget “Lær hvordan du skaber en succesfuld virksomhed som introvert”.

Online foredraget varer cirka 45 minutter og består udelukkende af seriøst indhold. Du bliver desuden introduceret til tre helt konkrete øvelser, du kan bruge i din virksomhed.

Du kan tilmelde dig herunder:

Navn:
E-mail:

Du tilmelder dig samtidig Business by You’s nyhedsbrev, som indeholder inspiration og værktøjer til dit liv som introvert selvstændig. Du forpligter dig ikke til noget og kan til enhver tid afmelde dig igen.


Skriv en kommentar